Версии за жестоката катастрофа с автобус, при която загинаха 6 души

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Стратиев коментира, че катастрофата от петък е тежка и нелепа с ужасни последици. И поясни, че по автобуса няма видими поражения от сблъсъка с кола. Според него казусът е доста сложен и изрази надежда разследващите да го разплетат.

"Допускам, че водачът, при този спокоен път, при това спокойно движение с една много нормална скорост, той е бил силно изненадан и инстинктивно е навил волана в посока на аварийното платно и след това е направил обратна маневра, за да се опита да се задържи на пътя, но мисля, че е било вече късно и автобусът е полегнал", предположи Алекси Стратиев.

В празничните дни по Великден вече години наред ставаме свидетели на редица катастрофи с много жертви, отбеляза Йонко Иванов.

"Имаме една последователност не на инциденти, а на верига от пътно-транспортни произшествия с бусове и автобуси. И нощес е станал пак такъв инцидент", каза той.

За последните 6 месеца имаме 3 микробуса, които дадоха жертви и може би три автобуса, които също дават такива жертви, съобщи Йонко Иванов. И коментира, че до момента разследващите не желаят да дадат точната картина и причините, предизвикали тези ПТП-та. И подчерта, че не може една машина от 1 тон да обърне един автобус, има над 10 версии за катастрофата.

"Автомобилът е ударен в предната си част, страничната част и в заден ляв калник. Това означава, че може би е имало удар и в мантинелата", поясни Иванов и попита какъв стаж има шофьорът на автобуса, защото това е много важно. Според него маневрата, която е опитал да направи, е била неудачна.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад