Джинджифилова къщичка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В шведския център за архитектура и дизайн се проведе годишното състезание за създаването на най-хубавата и вкусна джинджифилова къщичка. Съревнованието събра 130 състезатели от всички възрастови групи.

Шведският център за архитектура и дизайн организира състезание за джинджифилова къща всяка година в продължение на две десетилетия. В съревнованието се включват както професионални сладкари, така и аматьори. Голямата награда тази година спечели къща номер 134. Тя е творение на 9-годишната Линда. Тя е имала много специална идея за къщичката си.

Линда Бетнар, победител: Повечето хора обичат бонбони, а темата беше „стая за всички“. Затова направих къща, пълна с бонбони.

Линда е изписала специално послание на стените на къщичката.

Линда Бетнар, победител: Няма значение от коя страна си, всички могат да влязат. Затова отвън е изписано „добре дошли“ на 13 езика.

В скандинавските страни най-разпространената форма на джинджифилови лакомства са бисквитите, които се пекат по Коледа. В Швеция те се използват и за украса на прозорците. За тази цел се правят малко по-дебели и се декорират с коледни мотиви. Истинското предизвикателство обаче са джинджифиловите къщички. Творенията на всички състезатели ще останат в изложбената зала до 7-ми януари.