Варна с награда от фондация “Кор Кароли”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Екипажът на яхта “Венид яхт” с шкипер Георги Михов е тазгодишният носител на наградата Златен глобус на фондация "Кор Кароли". Призът беше връчен на специална церемония, на която отличие получи и Телевизионният център във Варна заради документалия филм, посветен на престижната ветроходна регата “Тол шипс”.

За уникалното състезание на едни от най-големите ветроходи в света, участници в регатата „Тол Шипс”, разказва 40-минутната документална лента на БНТ-Варна. Един 17-годишен ветроходец стана носител на специалната награда. Той стана шести в света в състезание по кайтбординг в Абу Даби.

Александър Бачев - състезател по кайтбординг, носител на специалната награда: "За мен тази награда означава признание за постиженията ми, както и за спорта ми от по-старите генерации - ветроходци."

Преходната награда “Златен глобус” взе екипажът на Георги Михов от Бургас. Тази година яхтсмените имаха множество призови класирания в различни регати у нас и в чужбина.

Георги Михов - носител на наградата “Златен глобус”: "Усмивката е по лицето на целия екипаж - тази награда е за труда, който ние сме положили последните 7 години."

Отличие беше връчено и на яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” заради 40-годишнината от основаването му.