За пресечните точки в управлението – разговор с Красимир Каракачанов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Патриотичният фронт ще подкрепя кабинета на Бойко Борисов, докато той изпълнява договорените ангажименти", заяви в студиото на „Денят започва“ съпредседателят на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Каракачанов.

По думите му, ако Борисов беше приел офертата на ДПС за триста дни безрезервна подкрепа, то може би правителството нямаше да изкара триста дни и щяхме вече да сме в ситуация на нови извънредни избори.

Той определи като успешна годината за коалиция Патриотичен фронт. „Но ако говорим за българските граждани, това е една година, в която те дадоха много ясна сметка, че силата и възможността да променят нещата е в техните ръце“, каза той. През следващата година се надявам, поясни още Каракачанов, политиците да са научили този урок.

"Това, което направи ГЕРБ с прокарването на този закон за пенсионните фондове, което касае частните пенсионни фондове, търсейки подкрепа от страна на ДПС, по-точно намирайки я, беше грешка. Защото когато имаш четири партии, които подкрепят едно мнозинство, е нормално подобен дебат да се проведе първо между тези четири партии, които подкрепят правителството", заяви Каракачанов.