Фестивал на хората в неравностойно положение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коледен концерт "Небесна нота" ще се проведе тази вечер от 19.00 часа във Военния клуб. Организатор е фондация "Старт", която ежегодно провежда и музикалния фестивал "Надмощие на духа" на хората в неравностойно положение. Подробностите чуйте от Кристина Александрова от фондация "Старт" и Светослав Стойчев - един от изпълнителните, които ще подкрепят концерта.

Според Кристина Александрова концертите са се превърнали в традиция, както и всички мероприятия на фондация "Старт". Целта хората с увреждания да бъдат забелязани с талантите си от обществото и да се чувстват като равноправни и равностойни хора. И още фондацията се зае със задачата чрез изразните средства на музиката да преодолеем преградите между обществото и хората в неравностойно положение, като се дава възможност на тези хора да изразят себе си.

Светослав Стойчев сподели, че за него е голямо удоволствие да бъде с тези талантливи хора, "зад кулисите те са толкова искрени и чисти". Сред тях има свръхталантливи деца, изтъкна Стойчев и благодари на БНТ, че тя им дава поле за изява.