Георг Георгиев: Канада е много добре разположена към България

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Георг Георгиев: Отпадането на визовия режим се отнася за тези, които отиват до 6 месеца в Канада, като крайната дата на отпътуването се определя от граничните власти при постъпване в страната. При образование, при работа продължават да действат правилата, които и сега до момента познаваме - изисква се виза, която нарочно да дава правото да учите или да работите в Канада.


Краткосрочната виза се издава преди да се отиде. Има изнесен визов център на Канада в София. Канадското правителство ще води статистика дали се правят злоупотреби със системата. Лесен начин това да стане е електронната система ETA, в която трябва да се регистрирате преди пътуване.

Освен туристическите пътувания и възможността да се посещават близки и приятели в Канада, предимство са и бизнес пътуванията. Георгиев е забелязал, че Канада е изключително добре настроена към нас като един потенциален партньор за търговия. България е традиционно силна и позната със селскостопанската продукция, с фармацевтичната промишленост и с високите IT технологии.

Има възможност за откриване на директни полети до Канада. Георгиев каза, че е трудно да се поставят срокове за това. Но със сигурност, в контекста на засиления стокообмен и отпадането на визите, имаме една по-голяма сигурност, че това може да се случи.