Ревизия на приватизацията - митове и истини

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако наистина реално искат да направят ревизия, тя е много лесна. Не трябва да се ревизира самото преминаване, а крайният резултат. За определен кръг лица, може би за всички, се проверява какво е станало - колко данъци е платил и каква собственост е добил. Разликата се прибира, каза Андрей Райчев, социолог.

Те не правят така, заплитат се в една история, която на пръв поглед е глупава. Ние никога не можем да разровим 20 години назад, камо ли спазвайки правовата държава, но го правят заради Корнелия Нинова, за да внесат контекст, на който да кажат "ето я Нинова краде", което е смехотворно, очевидно е, че не е фактът, продължи той.

Ако теглим чертата и погледнем в каква степен нашата икономическа система успя да се отдели от някогашните си зависимости, трябва да кажем, ясно какво всъщност се случи, защото няма никакво съмнение, че тази група от страни, които бяха ангажирани в Съвета за икономическа взаимопомощ не водеха нормален икономически живот. Българската икономика не беше национална икономика. Точно затова военнопромишленият ни комплекс е свръх развит, тъй като той никога не е бил планиран за българската армия, той беше планиран за определени сектори за всички армии на Варшавския договор. Тази истина трябва някак да бъде чута, каза доц. Антоний Гълъбов.

Вижте целия разговор във видеото.