Град Кубрат остана без автобусни линии до Разград и Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проблемите с автобусните превози от Кубрат до Разград започват преди два месеца. Курсовете често се пропускали, а хората чакали на автогарата и недоволствали.

Алкин Неби, кмет на община Кубрат: Оправданието беше, че се е счупил автобуса, шофьорът е болен, отпуска. Имаме пътуващи, които работят в Разград, от Разград пътуващи –в Сметната палата,в полиции - не могат да дойдат до Кубрат.

От първи май фирмата превозвач окончателно спряла четирите курса дневно до Разград и изпратила писмо до общината, че едностранно се отказва да изпълнява договора, който изтича през юни, поради финансови причини. Управителят й Зюхтю Зюхтю заяви , че не желае да коментира темата и обясни, че от средата на април се е оттеглил от тази длъжност.

Алкин Неби, кмет на община Кубрат: Пътищата наистина са в окаяно състояние. Може би една от причините е такава, но не е упоменато от самия превозвач.

В момента Община Кубрат спешно търси друга фирма, която да превозва пътниците до Разград до провеждането на нов конкурс. А досегашният автобусен превозвач ще бъде санкциониран за неизпълнение на договора.