Илияна Йотова: Имаме огромна нужда от единение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Имаше много кандидати и според мен от там дойдоха по-ниските резултати в абсолютен брой“, каза Илияна Йотова в студиото на „Денят започва“. Тя е кандидат за вицепрезидент в двойка с ген. Румен Радев, издигнати от Инициативен комитет. Йотова благодари на българските граждани за тяхната активност в гласуването и че са участвали в референдума.

„Нашият основен конкурент е г-жа Цачева. Тя е 6 години председател на Народното събрание и да залага на такива тези, които отново разделят хората, толкова много омраза се сееше вчера от тази позиция, която всички получихме, всички български граждани. Само до преди 2 дни тя издигна знамето на обединител на нацията. Очевидно трябваше само 24 часа, за да падне тази маска. Аз не желая повече да ги коментирам, ние имаме своите предложения към българските граждани, спечелихме първия тур с честния разговор с тях, без колите на националната служба за охрана, без бодигардовете, на дълги срещи с опит за отговори на всички въпроси, защото те не са никак леки“, каза Йотова.

„Имаме огромна нужда като общество и като нация от единение. Толкова много са предизвикателствата пред нас, толкова е зле ситуацията у нас. Не е по силите на нито една политическа сила, на нито едно правителство, ако няма единодействие между институциите. Това е един от уроците, които научихме на тези избори и мисля, че този, който го е научил, ще спечели“, продължи тя.

Йотова каза, че тази седмица ще са още по-активни, ще бъдат отново сред хората и ще продължат своята кампания, както през последните 54-55 дни. „Има някаква опорна точка, че видите ли ще настане Апокалипсис, ако ГЕРБ не спечели изборите. Няма такова нещо, това е нво заиграване със страховете на хората, нови плашила. Нямаме нужда от такова нещо, ние имаме много предизвикателства пред себе си, които трябва заедно да изпълним“, категорична беше тя.

„Ние сме убедени, че бъдещето на България е член на Европейския съюз, само че не просто член на Европейския съюз, не някъде там в храстите, не в миманса, ние сме убедени, че трябва да бъдем част от формиращата се европейска политика, каза Йотова.