Изоставени коли в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Започна поредната кампания на Община Русе срещу изоставените и излезли от употреба леки автомобили. Още в средата на миналата година администрацията е сключила договор с рециклираща компания, която репатрира превозните средства на определено за целта място. Повече по темата вижте в репортажа на Венета Николова за "Денят започва".

Ако изоставената кола е спряна от движение или не е минавала технически преглед две години и се намира върху общинска или държавна собственост, служителите предприемат необходимите мерки.

Свилен Иванов- зам.-кмет на Община Русе: "Поставя се стикер на автомобила, ако в 14-дневен срок не се премахне, се създава комисия, която прави оглед и с нейния протокол компанията премахва превозното средство."

Свилен Иванов допълни, че ще бъдат безкомпромисни към изоставените автомобили, тъй като задръстват улиците, заемат паркоместа и влошават естетическия и екологичен вид на града. Затова призова гражданите да им съдействат.

Досега не се е стигало до нарязването на репатрирана кола за скрап,  уточни заместник-кметът, защото собствениците си ги прибирали, а и нямало срок за рециклирането й.