Калоян Паргов: Видимо този парламент изгуби своята легитимност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дали служебният кабинет ще бъде за 20 дни или за два месеца, това зависи и от Румен Радев. Това каза в сутрешния блок на БНТ членът на ръководството на БСП Калоян Паргов.

Радев ще направи това, което смята за добре, но няма как да играе с топка, която не е в неговото поле. Между другото, Плевнелиев се оказа добър баскетболист. Ние всички наблюдавахме как той дриблира около нас близо месец, около коша, без да подава топката, или подавайки я, връщайки я, без да реализира кош. За съжаление, това ще продължи още един месец до встъпването на Румен Радев в длъжност. През петте години от управлението си Плевнелиев показа, че е зависим от една политическа сила, която го е издигнала, от която е избран и от която не успя и в края на мандата си да се еманципира, заяви Паргов.

Едно управление, което видимо претендира за отговорност и за стабилност, видимо бърза да довърши нещо – става въпрос за назначения, обществени поръчки и концесии. Видя се, че през последните две години мнозинството работи само в угода на Борисов. Нека да не прехвърлят топката на Радев или да ни изкарват нас виновни, опозицията, подчерта членът на ръководството на БСП.

Страната се намира в много критична ситуация заради безвластието, безвремието. Бързите избори са изход от тази ситуация. 26 март е първата възможна дата за предсрочния вот, посочи социалистът.