Камен Костадинов: Интересите на Първанов и Борисов са в унисон

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Надявам се скоро да приключат следствените действия по случая "Бисеров" и да станат ясни отговорите на много интересни въпроси, каза в "Денят започва" заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов.

Странно е адвокатстването, което Цветан Цветанов направи на Георги Първанов. "За всички е видно, че те в момента действат в една посока. Дали формално ще обявят своето партньорство или ще се опитат да го доведат до някакъв германски модел, където да управлява удобно крило в БСП заедно с ГЕРБ, е другата страна на въпроса", коментира политическата новина от последните дни Костадинов и добави, че думите на Първанов, че държавата се управлява от Станишев и Пеевски не отговарят на истината. "Считам, че той преследва някакви цели, които са различни от доброто представяне на БСП на тези избори. Считам, че той преследва отслабването на БСП и евентуално свалянето на това правителство, макар да говори друго. Считам, че това е унисон между неговия интерес и интереса на Бойко Борисов и в арсенала за постигане на тази цел се използват неверни твърдения като това, че Делян Пеевски заедно със Сергей Станишев управляват държавата", коментира политикът от ДПС.

По повод последния скандал с подслушани разговори - този път между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков, депутатът от ДПС отбеляза, че скоро ще се разбере дали има такива записи или не и добави: "Ако ви прави впечатление, откакто не е министър-председател Бойко Борисов често говори глупости. Той говори по един уличен, хъшлашки начин. Това е част от неговите брътвежи, с което се опитва да отклони вниманието от конкретните въпроси."

Според Костадинов коалицията "Мишо Бирата" е факт, ясни са политиците, които бяха забъркани в този скандал преди време и припомни, че в телефония разговор между Борисов и Ваньо Танов се споменава и името на тогавашния президент Георги Първанов.

Не виждам някакви по-различни идеи в АБВ от това, което всеки един политик говори, коментира новия политически проект депутатът от ДПС и продължи: "Това са добри намерения, които по никакъв начин не се отличават от това, което ние правим, от програмата на кабинета "Орешарски. Само че ние се опитваме на практика да правим нещо, правим го в изключително тежки условия."

Всички теми в предаването може да видите ТУК