Цветан Цветанов: Моят телефон е на контрол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Не знам кой кого подслушва, но знам че инструментът на държавата се използва, за да се подслушват политически опоненти. Мога да дам конкретно пример със себе си", категорично заяви в "Денят започва" заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави, че неговият телефон "е на контрол".

Според него "мотивът и поводът за подобни подслушвания са свързани само с едно - да се контролира с кого разговаря определен политически опонент, какво планира в партийната си организация". "Мога да кажа, че в минало време тези твърдения, които бяха изнесени в анонимния сигнал на лидера на ПЕС Сергей Станишев срещу политически опонент в мое лице по време на предизборна кампания, няма как към лицата, които бяха опоменати вътре, да има прилагането на специални разузнавателни средства. И никога държавата не се е занимавала с тях", настоя бившият вътрешен министър.

Зад подслушването на неговия телефон стои държавата, без колебание каза Цветанов. "Държавата в момента участва в услуга на днешните управляващи, за да може да се задържи тази власт с цената на всичко", заяви той.

Цветан Цветанов добави, че няма притеснения около последния скандал с подслушани разговори, защото такива между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Първанов не е имало. Вече е ясно за всички, че съществуват и действат паралелни структури, които подслушват, особено след изказванията на министър Йовчев, каза той и припомни, че вътрешният министър преди това е бил и шеф на ДАНС. "Тези скандали, които в момента се тиражират в публичното пространство и се претоплят някакви манджи с Мишо Бирата, че председател на ДАНС беше Цветлин Йовчев, когато изтекоха тези записи", подчерта Цветанов.

"Днес, когато наблюдаваме събитията в държавата, мога да кажа, че Станимир Флоров, ръководството на ГДБОП, Калин Георгиев никога нямаше да позволят Йовчев или Писанчев да превърнат структурите за сигурност в подчинени на Делян Пеевски и на днешната корпоративна обвързаност", обобщи Цветан Цветанов.

Всички теми на предаването може да видите ТУК