Световен ден на снега

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Въпреки че няма сняг, празник за Деня на снега в България ще има. В това ни уверяват от Българската федерация по ски. В честването ще се включат всички по-големи ски курорти в страната, на изкуствен сняг ще може да се карат ски и на Витоша.

Георги Бобев - Българска федерация по ски: "Банско и Витоша ще предложат специални суперпромоционални цени

от 1 лв. за ученици до 14 години и общо намаление на картите за възрастни в този ден, значително намаление с над 30 процента."

Боровец и Пампорово ще предложат специални промоции, уроци по ски за деца, щоу в парковете Борокидс и Пампорово фънпарк.

Георги Бобев: "По-голямата част от съоръженията работят. Технологиите в днешно време позволяват да се подготвят пистите съвсем навреме, в началото на сезона с изкуствен сняг, така че има отлични условия."

На Витоша благодарение на изкуствен сняг работи пистата Витошко лале. За най-малките там също ще има безплатни уроци със ски учител.

За софиянци, които няма да успеят да се качат на Витоша за Деня на снега, алтерантива остават ледените парзалки в столицата.

Кънки на лед в София можете да покарате на общо шест места, в зала или на открито. А за тези, които все пак ще отпразнуват Деня на снега на Витоша, експерименталната автобусна линия - 66 ще качва пътници до местността Морените на цената на билет от столичния градски транспорт.

Автор: Ива Милорадова

Всички части на предаването можете да видите ТУК.