Кампания за болните от хепатит

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Битката на Христо Гешов с хепатит В се превърна в национална кампания. Част от тази кампания е и предстоящият концерт в град Луковит. Част от звездите, които ще изгреят на сцената на 25 януари са Йорданка Христова, Мариана Попова и Теди Кацарова. За да подкрепи кампанията и да кажат повече за нея Теди заедно с Христо гостуваха и в студиото на "Денят започва".

"Кампанията има за цел да популяризира по всякакъв начин самия проблем с хепатита и да достигне максимално повече хора", заяви Христо Гешов.

"Основният проблем на младото ни поколение като цяло и въобще на нашето общество е, че ние не сме информирани. Да, информираме се частично - от Фейсбук, от медии и така нататък, но всеки ни дава различна информация. В тази кампания може да намерите цялата информация как да се предпазите от това заболяване, защото много често ние го носим в себе си. Задължително е всеки от нас да се изследва, а тази кампания предоставя безплатно изследване", добави певицата Теди Кацарова.

За трудностите пред заразените с хепатит Христо е споделял и в предходните издания на "Денят започва" и ние сме ги отнасяли до министерството и отговорните органи. На въпроса дали е получил отговор на своите въпроси, той заяви, че дори и не ги чака, защото или няма да ги получи, или ще бъдат завоалирани.