Капачки за благотворителност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От няколко месеца в ресторант се събират използвани пластмасови капачки, видяхме в "Денят започва". Това са поредните два чувала, които ще отпътуват за Пловдив, където ще бъдат рециклирани.

"На ден може би успяваме да съберем между 50 и 100 капачки, зависи от напрегнатостта на работата. Като цяло имаме и доста приноси от хора, които са разбрали за кампанията и използват мястото, за да оставят своите капачки", разказва Лилия, участник в кампанията.

Благотворителната кампания ,,Капачки в действие” стартира на 11 септември миналата година. До новогодишните празници доброволците успяват да предадат за рециклиране 90 кг. капачки, които са оценени на 45 лв. Събраната сума влагат в банкова сметка. Количеството обаче не е достатъчно. Трябват още 910 кг, за бъдат събрани нужните 500 лв.

,,Средствата от първия тон предадени капачки ще отидат за закупуване на нова пералния в дом ,,Щурче" в гр. Средец. Идеята е да се покаже, че с един прост акт, едно отвъртане на капачка, човек може да помогне не само на природата, но и на някой друг, който е в нужда", споделя Ива Колева, фондация ,,Идея в действие”.

Кампанията се провежда в над 10 града на страната. Подробна информация за пунктовете, където се оставят капачките, може да се намери на фейсбук страницата ,,Капачки в действие”. Ако инициативата успее ще бъдат закупени електроуреди и други за домове за деца лишени от родителски грижи.

Всички части на предването можете да видите ТУК.