Караянчева: Политическите опоненти на ГЕРБ са най-добри в черния PR

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Една година от оставката на Бойко Борисов – на къде върви ГЕРБ? Събитията през изтеклата година коментирахме в студиото на "Денят започва в неделя с Георги Любенов" с Цвета Караянчева.

Тя заяви, че спецакцията на МВР срещу Орлин Алексиев е поредното доказателство за опитите на техните политически опоненти да омаскарят и очернят партия ГЕРБ.

"Виждате, че се нахлува в къщата на един общински съветник от ГЕРБ, първо това се огласява, след това вече разбираме, че май това не е съвсем така - няма прокурорска заповед, има нещо, което не е съвсем изчистено, но от тук нататък злината е сторена към този човек", заяви Караянчева.

Тя припомни и събитията около акцията в Костинброд, за които Мая Манолова обяви, че са опит за манипулиране на вота пред една частна телевизия в предизборен ден.

"От тук нататък тръгнаха едни такива саги и с г-н Цветанов, и клевети по г-н Борисов, нищо не е доказано до момента. При недоказани обстоятелства се хвърлят вини и обвинения", добави депутатът от ГЕРБ. Тя призова и Пеевски да говори, така както се заканва да направи и добави, че ако има нещо доказуемо е редно да се поеме от отговорните органи.

Цвета Караянчева коментира и решенията на Горанов да се оттегли от депутатското място и да остане да помага на партията като депутат и това на Стефанов да стане независим депутат. Тя характеризира постъпката на Горанов като достойна, а тази на Стефанов посочи като използване на една развиваща се партия, за да се домогне до депутатския пост.

Оставката на Бойко Борисов Караянчева коментира като най-доброто нещо, което е можело да направи, като даде пример със събитията в Украйна. Тя заяви, че ГЕРБ е била винаги на пулса на общественото мнение и Борисов чува какво искат хората.