Коментари преди Консултативния съвет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Даниел Смилов и Борис Попиванов коментираха в студиото на "Денят започва" ще има ли дата за предсрочни избори след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Даниел Смилов заяви, че би трябвало да се определи дата за предсрочни избори, би трябвало да се достигне до консенсус между основните играчи. Страната ни не е в добра кондиция, кризи се натрупват, този скандал с Пеевски и Цветан Василев, от времето на Мултигруп не сме били в такава ситуация - политическата система в страната до известна степен да зависи от една или няколко корпорации, коментира той. Всичко това изисква постигане на консенсус и ясна програма какво се случва оттук нататък. Рзаколебан съм обаче за постигане на разумно решение на база сигналите от ключовите играчи. Не можах да разбера каква точно е позицията на БСП - различни говорители казаха различни неща, явно няма консолидирана позиция.

Може би от конкретна дата е по-важно да се види как ще се върви към изборите и да се обсъдят тези други важни въпроси, от които зависи стабилността на страната, зависи и нейния имидж пред Европа и света, коментира Борис Попиванов.