Мирослав Найденов: Настъпва началото на края на ерата "Цветанов" в ГЕРБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Настъпва началото на края на ерата "Цветанов" в ГЕРБ, така в "Денят започва" Мирослав Найденов коментира публикуваното послание на Бойко Борисов във Фейсбук. Там лидерът на партията споменава за промяна в ръководството и Изпълнителната комисия на ГЕРБ. А Цветанов е вторият в партията след Борисов. Така че следващият, който ще бъде отстранен е Цветанов, прогнозира Найденов.

Двамата отцепили се депутати от ПГ на ГЕРБ са от групата на Цветанов, каза също Найденов. Георги Марков е влязъл на мястото на Цветанов в Народното събрание като следващ в листата от Търново. Светлин Танчев пък е бил защитен от Цветанов във връзка с внесен от него законопроект в Парламента. Според бившия министър на земеделието възможно е напускането на Марков и Танчев да е резултат от противоречия между Цветанов и Борисов. Но първата теза - за започнали промени в партия ГЕРБ, е по-сигурната, защото през февруари предстои конференция на партията, твърди Найденов.

Излизането от ГЕРБ не означава автоматично членство в БАСТА, заяви още един от първите отцепници от ГЕРБ и създател на партия БАСТА Мирослав Найденов, отговаряйки на въпрос дали ще приеме отцепниците в своята формация. Нито един от двамата напуснали не е пожелал да се присъедини към БАСТА, увери Найденов. Той уточни, че и двамата депутати все още са членове на ГЕРБ, ако напуснат или бъдат изключени и в зависимост от мотивите им, може да се водят разговори с тях за евентуално членство.