Осъденият за убийството пред "Соло" с видеообръщение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Илиян Тодоров, който беше осъден миналата седмица на доживотен затвор за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров, близо до дискотека Соло през 2009 година, изпрати до медиите видео, което шокира доста хора. Той е в неизвестност. В близките дни трябва да влезе в затвора, но никой не може да го намери. Във видеото той обяснява, че е жертва на политически кръгове. Твърди, че не е извършил въпросното убийство. Изпратил е видеото до главния прокурор и до Европейския съд. Това не е първото му видео. Предишното е от 9 декември 2011 година, когато Илиян получи оправдателна присъда.

Тогава Илиян Тодоров заяви, че не е извършил престъплението. Не отрече, че е бил там, но беше категоричен, че не е извършил убийството. Той твърди, че е бил на грешното място по грешното време и че не познава убиеца. Илиян не пожела да коментира защо е променил цвета на косата си и отрече да е казвал думите "май наръгах някого". Тогава той каза, че съжалява много за жертвите - млади хора, но и за себе си, защото лежи без вина в затвора.

В новото видео Илиян отново заявява, че е невинен и се е скрил. Има теории, че е в чужбина. Баща му твърди, че не знае къде е синът му.