МВР задържа 170 кг кокаин, изплувал край Шабла

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
До акцията се стига след сигнал от румънските служби, тъй като в края на миналия месец в техни води бяха задържани две пратки с наркотици от един тон и от 200 килограма.
Бойко Борисов - министър-председател: "От снощи МВР активно работим и днес финализираме до голяма част съвместните си действия с румънските колеги. До този момент са 170 килограма."

Пакетите с кокаин са открити вчера в късния следобед в морето около Шабла.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: "Наряд на гранична полиция установява в морето, недалеч от брега, няколко сака. Те са били увити с въжета, със спасителни жилетки на тях."

По разпореждане на премиера в издирването участват и военни хеликоптери, които извършват оглед по въздух.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: "Не сме сигурни, че това количество което сме извадили при нас е цялото, тъй като не знаем какво точно е имало в морето."
Младен Мартинов - министър на вътрешните работи: "Най-вероятно става въпрос за схема за предаване, без да се виждат хората в открито море."

Задържаното количество кокаин е с много високо качество.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: "В такава концентрация по принцип такова вещество не се пуска на пазара, а се замесва едно към три. При една такава субстанция на уличния пазар това количество би се разпространило за 71 400 000 лева."

От полицията апелират, ако някой намери в морето или на брега съмнителен пакет, веднага да се обади на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление.