Тематичен военен парк отвори врати в Беларус

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Окопи и траншеи, кал, бодлива тел, въжета, а за фон се чуват гърмежи на снаряди и картечни откоси. И не, не е снимачна площадка на патриотичен филм, а тематичен парк, посветен на Втората световна война.

"Патриотична надпревара" - така се нарича състезанието, което се провежда всяка пролет тук и става все по-популярно. Надпреварата представлява 20 изкуствени и естествени препятствия, които трябва да бъдат преодолени.

Тематичният военен парк се намира на около 30 км от Минск и е построен по случай 60-ата годишнина от края на Втората световна война. Идеята му е да пресъздаде обстановката на Западния фронт, да покаже в какви условия са се сражавали войниците. Участниците се радват на възможността да научат нещо ново, а да изпитат уменията си.

Посетител: "Разстоянието, която трябва да се премине, е доста сериозно. Самите препятствия не са трудни. Като цяло е много приятно."

Хората се впечатляват особено от бетонните бункери и специалните гнезда на картечарите. Мнозина смятат, че без физическа подготовка трасето е непреодолимо. Всеки, минал по него, получава медал.

Татяна Бекстерьова: "Това е начин да провериш себе си, да излезеш от зоната си на комфорт. Да тестваш волята си, когато става все по-трудно и да се пребориш с натрупаната умора."

А най-бързите печелят и специална награда - разходка с танк из парка!

Акценти