Награди БАИТ 2016 - за приноса в технологиите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Известни са номинациите за наградите на БАИТ (Българка асоциация за информационни технологии) за 2016. По този повод гост в "Денят започва" беше Петър Иванов, председател на УС на БАИТ. Церемонията по награждаването на потребителите ще се проведе под патронажа на президента на РБългария Румен Радев.

В конкурса за наградите на БАИТ са били подадени 108 кандидатури от 85 личности, компании и институции. Наградите са 12 в различни категории. Петър Иванов поясни, че категориите постоянно се менят в този динамичен бранш, тази година две от тези категории са нови - "Интернет на нещата" и "Значителен корпоративен ИКТ проект". Посочи, че в сравнение с минали години виждат утвърдени категории, които държат голям брой кандидатури - образователна награда, мобилни решения, журналистически принос.

Петър Иванов се спря и на въпроса за ИТ технологиите и децата - как могат те да се използват и възползват пълноценно в училище.

Една от наградите е трансформирана, миналата година е давана студентска награда, тази година тя е трансформирана в младежка с идеята да бъде свалена възрастовата граница, поясни Петър Иванов.

Церемонията по връчване на наградите "БАИТ 2016" започва в 16 часа днес.