Николай Кокинов: При показните убийства държавата няма почти никакъв успех

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Николай Кокинов, бивш градски прокурор: "Обществена тайна е, че много от затворниците използват нерегламентирана комуникация, мобилни телефони и прочие, които не би трябвало да ползват. Очевидно, че някой трябва да направи нещо в тази администрация. Не смятам, че прокуратурата трябва да бъде натоварена с всички очаквания на обществото."

Бившият градски прокурор коментира, че не вижда връзка между стрелбата срещу данъчен служител и убийството на Петър Христов.

Николай Кокинов, бивш градски прокурор: "По-скоро символиката е "Виждате ли, чувствам безнаказаност." По този тип престъпления държавата няма почти никакви успехи. Това е голата истина. Дълбоко се съмнявам, че извършителят на последното убийство ще бъде разкрит или ако бъде разкрит, ще бъде намерен мъртъв най-вероятно. Дано не съм лош пророк, но опитът ме води до този извод. Това е класическо поръчково убийство, в което няма пряка връзка между изпълнителя на деянието и жертвата. Обикновено след такъв тип престъпления изпълнителите изчезват, много рядко оцеляват."

По думите на Кокинов властите държат един много сериозен брифинг за убийството в Нови Искър. Според него никой не е издирвал Росен Ангелов през последните години.

Николай Кокинов, бивш градски прокурор: "В момента ситуацията с намерения мъртъв е изключително давна за всички разследващи и ги провокира към някаква ленивост. Важно е да се разбере дали това е истинският извършител, тъй като имаше разлики в твърденията за оръжието и други неща около убийството. Поредица от странности има. Дори е странно мястото на трупа. Странно е толкова време след деянието да не бъде открит този човек."