Полезна ли е закуската? Да, ако е протеинова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Анна Йорданова закуската е изключително важна, включително за намаляване на апетита през деня, за засилзване на метаболизма, за отслабване. Зависи, разбира се, какво се консумира.

"Ако човек консумира тестена закуска или нещо сладичко, със сигурност през деня ще има повишен апетит. Зависи какъв тип е храната. От това се определя правилна ли е закуската или не и води ли тя до затлъстяване или не."

Нормално е към вечерта храната да се намали. Затова Йорданова препоръчва закуска, в която да има протеини. За хората с по-бърз метаболизъм е характерно да хапват по-често и да са по-слаби, то могат да си позволят и по-чест прием на тестени храни.

За закуска е добре да хапваме нещо солено, да има протеин под форма на яйце, извара, кисело мляко. Продуктите, които водят до засищане са протеиновите храни. Кафето на гладно е изключително вредно за стомаха.