Юношите на "Лудогорец"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Юношите на "Лудогорец" - "набор 99", са лидери в класирането на своята възрастова група и до един абсолютни оптимисти, че батковците им ще победят "Лацио" и в реванша на националния стадион "Васил Левски", разказва Любомир Петков в "Денят започва".

Наставникът на момчетата Ангел Караиванов също е оптимист, но като специалист аргументира очакванията си. "Очаквам нашият отбор да си играе своя стил, който практикува вече години. За мен подобен стил в нашата страна няма, а той се оказа и печеливш в Европа. Ако играе по този начин, очаквам краен успех, тоест да минем в другата фаза", обяснява Караиванов.

Младите таланти смятат, че мачът ще е оспорван, но няма да е много резултатен и ще завърши 1:0 или 2:1 в полза на българския шампион. Те са убедени, че въпреки изгодния резултат от първия мач, батковците няма да подценят съперника. "Лудогорец винаги играе на 100 процента и никога не се влияе от предишния резултат", твърди Теодор Николов. На същото мнение е и техният наставник Ангел Караиванов. "Нашият отбор е доказал, че в такива мачове играе изключително концентрирано и не мисля, че ще повлияе", заявява той.

Най-смелите млади футболисти виждат в мечтите си как "Лудогорец" гази всеки съперник по пътя си до финала. А там всичко е възможно. Все пак, според тях, само един отбор на Стария континент е достоен съперник на "орлите", но за щастие не играе в Лига Европа.

"Според мен "Барса", защото и двата отбора играят тики-така", коментира Теодор.

Всички момчета мечтаят един ден също да станат добри футболисти и да побеждават не само по родните, но и по европейските терени.