Призив за ненасилие на депутати нас полицаи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Имаме доста информация за инцидента на летище "Варна" с Волен Сидеров, но мога да споделя само това, че става дума за насилие над служител на МВР от депутат, заяви категорично в студиото на "Денят започва" председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР Валентин Попов.

"За нас е без значение как е станало, а и по принцип това няма значение. Служителите на МВР, редовите полицаи, ако не действат както трябва съгласно законите и разпорежданията на ръководителите им, има достатъчно механизми да бъдат санкционирани. Начинът определено не е физическа разправа", каза Попов и подчерта: "Предисторията е без значение. За нас от значение е фактът, че е упражнено насилие върху служител на МВР от страна на депутат."

Валентин Попов потвърди, че неговият колега се с държал по време на скандала коректно и припомни, че в продължение на година Синдикатът призовава да се сдържа агресията - било срещу граждани, било срещу органите на реда. "Но ако тези, които са избрани да създават законите, ги погазват, това е позор за институцията", отбеляза той.

Цялото предаване може да видите ТУК