Проф. Кантарджиев: Проблеми са се натрупали във всички сфери на здравеопазването

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проф. Кантарджиев е един от „Лекарите, на които вярваме”. Инициативата се проведе за 11 път. На специална церемония награди получиха над 450 медици. Всички те са номинирани от своите пациенти.

За него това е признание за Националния център по заразни и паразитни болести. Според проф. Кантарджиев най-големият проблем на здравеопазването са диспропорциите. Не може едно нещо да се свръхфинансира за сметка на друго. Натрупаните проблеми се решават. Министърът ще предложи до месец за обсъждане две програми за промяна на здравеопазването.

Проф. Кантарджиев е убеден, че млад лекар може добре да се реализира в България. Донякъде са създадени условия, но трябва да се работи много и да не се допускат диспропорции за специалностите.

Той обясни, че кърлежът има 2 години живот. Кантарджиев препоръча хората да не пускат децата си на тревата и винаги да се оглеждат за кърлежи. И обясни, че са представили на здравното министерство карта на България на кърлежите, които миналата година са изследвали за лаймска болест.

В почти всички окръжни градове над 20% от кърлежите са заразени с лаймска болест. Заради мишките, плъховете и донякъде бездомните кучета. Пръскането срещу кърлежи е по-ефективно, ако поне няколко дни след това не вали, уточни Кантарджиев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад