Румен Чолаков: Листата ще е от нови лица и с подкрепата на НДСВ и "Новото време"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Ние започваме с едно предложение, което досега никога не е правено в българската политика - ние искаме да предложим листа от 17 души, всичките под 35 години, и нито един няма да участвал в политиката през последните 30 години. Досега това не е правено в България, а може би и в Европа", заяви Чолаков.

Според него в момента наблюдаваме сблъсък между "две изключително силни и противопоставящи се перспективи за бъдещето на обединена Европа".

"Моето поколение - това на милениетите, е най-европейското поколение в историята на човечеството. Ние сме хората, които най-много сме се облагодетелствали от привилегиите на свободно пътуване, на запознаване с различни култури, професионална реализация, образование в чужбина. Може би ние най-много вярваме в европейските ценности и ние трябва да ги защитим на фона на надигащите се големи сили на дезинтеграция", обясни Румен Чолаков.

По думите му в листата "няма да има месия", а младите хора няма да бъдат включени само "за цвят". Цялата листа ще бъде от нови лица, подчерта той. Важното за него е в предизборната кампания младите да защитят своите виждания, а НДСВ и "Новото време" са с близки до тях позиции.

Какво още каза Румен Чолаков вижте във видеото.