Столичният площад "Гарибалди" е обновен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Трябва и експертите да видят и дадат своето становище доколко нещата отговарят на стандарта, който трябва да бъде. Има измервания, които трябва да се извъшат за равност, и ако не отговаря, съответно ще трябва да се преправи. Казах, че работата не е приключила и обектът не е приет", отбеляза той.

Въпреки че ремонтът не е все още офциално приет, гражданите от днес ще могат да се разходат по обновения площад "Гарибалди".

"Имаме ново осветление, нови мебели, пейки, водна стена, така че площада е до голяма степен приключил. И не трябва да ни притеснява срокът, трябва да ни притеснява работата да бъде свършена качествено, за да може това да бъде едно място, което всички софиянци да го ползваме с продължение на години и да сме доволни от това което виждаме", добави Барбалов.

Към момента натрупаното закъснение заради лошо време е 86 дни, като от фирмата-изпълнител претендирали за повече от 100. Сега от "Джи пи груп" наваксват като работят приоритетно по кръстовищата на ул. "Граф Игнатиев" с улиците "Шишман" и "Любен Каравелов", които са затворени за автомобили. Недостатъци се отстраняват и в района на църквата "Св. Седмичисленици".