Страхил Ангелов: Дължа обяснение единствено на избирателите си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Страхил Ангелов, депутатът от БСП, който беше в Сирия, се завърна късно снощи. По телефона за "Денят започва" той заяви, че не е следил реакциите в България, тъй като там, където е бил, се води война и не навсякъде има интернет. Освен това, подчерта той, "там бях ангажиран с други неща, а не да следя  потока информация от страната ни".

"В Сирия се срещнах със страшно много хора, разбира се, включително и с представители на правителството." Защото, по думите му, той не може да даде обективна информация за Сирия, без да разговаря с хората, които управляват тази държава.

"Аз съм свободен човек, бил съм в лично качество. Абсолютно никой не ме е изпращал там или упълномощавал. Очевидно аз може би имам все пак някакви контакти в тая страна и вместо да се прави скандал, би било много по-подходящо България да използва това нещо, защото все някога някакъв контакт с тази страна все пак трябва да установим", заяви Ангелов.

Той беше категоричен, че не подкрепя режима на Асад, а единствено отчаяната борба за свобода на сирийския народ.

"Не виждам защо някой трябва да се обяснява пред европейските си партньори, че един български гражданин - да, депутат, но той е отишъл там в лично качество, абсолютно по никакъв начин не съм ангажирал нито една българска институция, включително и българския парламент. Може би, ако трябва да се обяснявам пред някого в този момент, отивайки там в това си качество, това са моите избиратели", изтъкна позицията си Страхил Ангелов.

Всички части на предаването можете да видите ТУК.