Съветите на Енджи Касабие: Най-важното за организма е храненето на клетъчно ниво

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По отношение на тезата, че трябва да ядем храните, които ражда собствената ни земя, Касабие смята, че тя е правилна, тъй като организмът ни е свикнал с тях и нещо много важно - избягваме консервирани храни, които не могат да нямат консерванти, след като да пътували. А любопитството ни към екзотичните храни се дължи на стремежа да се справим с некачественото хранене като търсим начини да набавим вещества, които да ни захранят на клетъчно ниво. За съжаление, смята диетоложката, ако не живеем на село днес много трудно можем да си набавим качествени храни.

"Диетите са също бизнес. Един човек, за да стигне до най-качественото за неговото тяло, трябва да се храни с това, което организмът търси. Всеки индивид е една клетка. В тази клетка, ако механизмите не работят правилно, не се дохранват и не се допълват с витамини и минерали, които са ѝ нужни, то тя няма в никакъв случай да работи правилно."

Още съвети за правилно хранене научете във видеозаписа.