Теменужка Петкова: Проектът за АЕЦ „Белене“ е същият

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тя каза, че на база на това, което казва Българската академия на науките и това, което показват стрес тестовете, които са извършени на площадката на АЕЦ "Белене", няма никакъв риск от гледна точка на сеизмиката в този район.

Теменужка Петкова: Стратегическият инвеститор ще бъде избран на базата на тази процедура, която е разработена. Тя ще бъде публична, прозрачна, ще бъде обявена в официален вестник на Европейския съюз, в местни ежедневника. Съдържа много ясни етапи, през които ще премине, така че да се осигури максимална публичност и прозрачност и възможност за участие на всеки един потенциален инвеститор. И другото, което е изключително важно - процедура, която да ни даде възможност да защитим в максимална степен нашите национални интереси.

Тя заяви, че инвестициите в газоразпределителния център в България биха възлизали на 2,6 млрд. лв., но печалбите в срок от 20 години ще бъдат към 4,35 млрд., а България ще е енергиен фактор в Европа. Теменужка Петкова увери, че електроразпределителната мрежа в България е готова за зимата.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад