Тома Томов: България не реализира собствената си съдба

Предаване: н3Dеля X3, 29.12.2013

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди две години казах, че България е страна без достойнство и страна, която няма лидери. Аз мисля, че и в момента България е по-скоро територия. Това подчерта журналистът Тома Томов в последното за 2013 година издание на предаването "н3Dеля х3".

"Ето такава е била и годината. България е страна, която не реализира собствената си съдба. Ние сме страна, върху която геополитически големите сили - дали ще е ЕС, дали ще е САЩ, дали ще е Русия, дали ще е Турция, дали ще е този хаос, който ни притиска от Близкия Изток, оказват влияние", добави анализаторът.

vlcsnap-2013-12-29-13h26m54s163"Трябва да дойдат нови хора в политика, трябва да дойдат нови лидери. Аз познавам един куп прекрасни хора, които могат да бъдат лидери на партии и не са в политическия живот и те трябва да влязат в тази игра", увери Томов. "В тази игра трябва да има много повече чистота, много повече устрем, желание да направиш нещо за страната си, а не просто да правиш пари", продължи журналистът. "В България още се бият с комунизма. Някои хора направиха кариера, издържаха семействата си с борба срещу комунизма, което е хубаво, но вече комунизмът е умрял", добави Томов.

Бих желал близкото бъдеще на България да е добро и мисля, че тази страна има шанс, каза той. "В една малка страна стигат 20 души, които да имат чувство за мисия и които да знаят, от едно поколение, и да обърнат страната. Не е необходимо да са повече", убеден е извествият български журналист.

Цялото предаване може да видите ТУК.