Ударите срещу Ислямска държава

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поредна жертва на джихадистите от Ислямска държава потресе света вчера - обезглавен беше френски гражданин, отвлечен в Алжир. Младен Петков от Вашингтон коментира за "Денят започва" реакцията и следващите стъпки на САЩ.

Съветът за сигурност се събра вчера на среща, председателствана от президента Обама. На това заседание единодушно 15-те члена на Съвета гласуваха резолюция, която поставя ясен план пред държавите да не увеличават броя на наемниците на Ислямска държава - това е една стъпка, която криминализира всяко едно действие, всеки един, който иска да пътува, за да се присъедини към Ислямска държава.  В речта си пред Генералната асамблея на ООН Обама призова към действия да се включат повече държави в битката срещу джихадистите.

Преди няколко часа се проведоха поредните удари срещу Сирия, в които са участвали много коалиционни партньори, съобщи Младен Петков. Целите са били рафинериите, които са огромен източник на средства за Ислямска държава - 2 млн. долара на ден печелят от тези рафинерии.

Имам информация от високопоставени източници, които твърдят, че България ще участва в коалицията срещу Ислямска държава не точно с пехотинци, но с подкрепа под формата на оръжие или амуниции.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад