Захари Бахаров: Ролята ми в "Денят на бащата" е съвсем различна от всички досега

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ролята е съвсем различна от това, което съм играл досега, даже имах съмнения дали трябва да се захващам с нея, призна Захари Бахаров и допълни, че режисьорът и продуцентите са го убедили, че това ще е добра провокация.

Захари Бахаров: Притеснявах се дали аз ставам за тази роля и дали ще се справя. Ще видим съвсем скоро дали се е получило, но трябва да кажа, че режисьорът Павел Веснаков направи целия филм. Това не е традиционен сериал с различна история във всеки епизод. Веснаков го направи като цял филм и стилът му си личи вътре. Той ме убеди, че бихме могли да свършим добра работа. Надявам се да се е оказал прав.

Захари Бахаров изтъкна, че БНТ е последният остров, където социалните проблеми могат да се разгледат в дълбочина. В този смисъл "Денят на бащата" представя истински проблеми от истинския живот на хората. "Това се случва тук, сега, във всеки един квартал, във всяко едно семейство." Филмът не е много весел. Когато изчезне любовта, идва моментът на раздялата. Човешките отношения са много сложни и не може да се дава съвет на никого как да продължи живота си, как да продължи връзката си, сподели той. Историята в "Денят на бащата" не е типично българска. Според статистиката проблемът с разрива в отношенията в семейството касае целия свят. Филмът разглежда проблема от няколко гледни точки, без да има за цел да дава решения.

Главните роли са поверени на популярните актьори Захари Бахаров и Весела Бабинова. Във филма участват още Александър Сано, Глория Петкова, Петя Силянова, Явор Гърдев, Малин Кръстев, Лидия Инджова, Йоана Буковска-Давидова, Иван Налбантов, Свежен Младенов и др.

Режисьор на шестте епизода е един от най-талантливите млади български режисьори Павел Веснаков - носител на редица международни фестивални награди, а оператор е друг доказал се професионалист – Александър Станишев. Сценаристи на филма са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които имат зад гърба си хитовите сериали „Под прикритие“, „Стъклен дом“ и „Революция Z“.

Песента към сериала е хитовата рок балада „Тази песен не е за любов“ по музика и текст на Стефан Вълдобрев, в изпълнение на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

„Денят на бащата“ е продукция на Българската национална телевизия – Продуцентски център „Студия Екран“, изпълнителен продуцент - „Агитпроп“. Проектът е реализиран с подкрепата на Столична община и „Творческа Европа – Програма МЕДИА“.