16-годишният Данаил Григоров вече е на лечение в Лондон

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди месец 16-годишният Данаил Григоров беше диагностициран с агресивна високостепенна хондробластик остеосаркома - бързоразвиващ се рак на раменната кост.  Диагнозата е изключително рядка – 1 на 2 000 000 случаи. Семейството е принудено за търси възможност за лечение в чужбина, защото в България няма център за лечение на  остеосарком.

Данаил вече е болница в Англия, където е започнало индивидуалното му лечение.

"Данаил все още изпитва болки от тумора, трудно се повлиява от болкоуспокояващи. Надяваме се това да спре след химиотерапиите, защото заради това не спи", каза на живо от Лондон в "Денят започва" бащата на Данаил - Калин Григоров.

Възможно е лечението да продължи година - два цикъла на химиотерапия, последвани от операция за смяна на костта с изкуствена и още минимум четири цикъла химиотерапия, описа хода на лечението бащата на Данаил.

"Ако се усложни и се появят разсейки, може да отиде и над година", допълни Калин Григоров.

Сумата, която се вижда в момента на страницата на кампанията за набиране на средства за лечението, е приблизителна за едногодишно лечение.

"Сумата е много голяма, но аз съм толкова благодарен на всички хора, които се включиха! Вече сме платили на болницата - това може да се види на страницата. Не съм очаквал, че има толкова много добри хора, които ще помогнат! Благодаря", каза още Калин Григоров.

Още вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад