Как работи Общественият съвет за изграждането на националната детска болница

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Общественият съвет за изграждането на националната детска болница съществува вече половин година. Полагаме големи усилия да взаимодействаме адекватно с Министерство на здравеопазването, но срещаме трудностите в комуникацията. Това, което успяваме да свършим, е запълване на допуснатите пропуски и неясноти от Здравното министерство по този проект. Това каза в студиото на "Денят започва" здравният журналист Надежда Цекулова - член на Инициативния Обществен съвет за изграждането на националната детска болница.

"Здравният министър - господин Хинков, смени ръководството на здравната инвестиционна компания - това е държавното предприятие, което управлява проекта за национална детска болница. Общественият съвет се запозна изключително детайлно с отчетите на предходния директор - проф. Лена Пенева. Смятаме, че по време на нейното ръководство е свъшена доста за отстраняване на политическите грешки, допуснати по отношение на проекта за детска болница", обясни тя.

По думите ѝ Общественият съвет е притеснен от начина, по който е извършена смяната ръководството на здравната инвестиционна компания.

"Наблюдаваме с особено внимание какво ще се случи сега при новото ръководство, защото не бива да се допуска държавата да губи времето на българските гражзани", добави Цекулова.

Какво още каза тя вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад