53 хиляди дози ваксини са поставени в МЦ "Пирогов" през последната година

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

53 хиляди дози ваксини са поставени в МЦ "Пирогов" през последната година, това обяви д-р  Силвия Чолакова - управител на мед. център.

"Имаше голямо желание за ваксини, хората бяха разпределени на групи, имаше недостик, имаше недоволни, не сме спирали да работим. Работим и в дните на национални празници. МЦ към "Пирогов" работи и в събота и в неделя. Сега намаляваме работното време, защото намалява желанието за ваксини или просто хората, които биха си поставили ваксина са в невъзможност, вероятно са болни, може би са контактни, но около 10 дни наблюдаваме спад в броя на хората пожелали да се ваксинират", разясни д-р Чолакова.

За последните 10 дни ваксина са получили 2 хиляди души. Д-р Чолакова каза, че желаещите да получат бустерна доза са повече. През януари около 7 хиляди са пожелали бустерна доза, а ваксинираните с първа и втора доза са около 2 хиляди.

Тя сподели, че в центъра са ваксинирани около 1 200 деца, а 440 деца са със завършен курс на ваксинация.

На фона на всички поставени над 53 000 ваксини, медиците тук са имали едва около 10-ина случая на алергични реакции, заяви в "Денят започва" д-р Силвия Чолакова, управител на центъра. Всички пациенти с такива реакции са получили навременна помощ и състоянието им е овладяно.

В ефира на "Денят започва" д-р Чолакова призова хората да вярват на науката и напомни, че ваксините предпазват от тежко протичане на COVID-19, хоспитализация и смърт.

Вижте повече във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад