Пореден вандалски акт в Русе - извършителят е непълнолетно момиче

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пасарелката на булевард „България“ в Русе за втори път стана обект на вандалска проява. Охранителни камери са заснели как непълнолетно момиче рита и оставя дупка в стената до асансьора. Кадрите са предадени на русенската полиция.

На записа се вижда как група от 3 момчета и непълнолетното момиче използват асансьора на пасарелката, за да минат от другата страна на булеварда. Момичето изчаква спътниците си да излязат, обръща се към стената и пробива гипсокартона с ритници.

"Тревожното е, че все по-често извършителите на подобни прояви са непълнолетни. Нещо се случва с нашите деца", каза в “Денят започва” Магдалина Илиева - заместник-кмет по “Устройство на територията” на община Русе, и добави, че трябва да се сезира Регионалното управление на образованието и да се привлекат психолозите в училищата.

По думите ѝ ремонтите след вандалските деяния се извършват със средства на общината. В конкретния случай щетите не са големи, но когато се съберат за една година, вече става въпрос за десетки хиляди лева, допълни тя.

Какво още каза заместник-кметът на община Русе вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад