Ветровито, но в много райони слънчево време днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - от 3° до 8°, в София - около 4°.

Сутринта на отделни места в планините и в крайните югоизточни райони все още ще превалява сняг. Ще остане ветровито, в по-голямата част от страната с умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е от север-северозапад, умерен, по долината на Струма и в планинските райони - временно силен.

По Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 4° до 6°. Температурата на морската вода е от 5° до 7°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините до обяд ще е предимно облачно, на места с превалявания от сняг. След обяд облачността ще намалее, но по върховете ще се задържи значителна. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°.

В петък сутринта ще е студено с минимални температури от минус 8° - минус 10° във високите котловинни полета и Лудогорието до минус 2° - минус 3° по поречието на Дунав. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Вятърът временно ще стихне, по-късно през деня ще е слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 4° и 9°.

През почивните дни ще духа умерен западен вятър. В събота денят ще започне с предимно слънчево време. Температурите ще се повишат, повече дневните. След обяд облачността ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу неделя на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. В неделя облачността бързо ще намалее, в много райони след обяд до слънчево време. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат с два-три градуса.

В понеделник ще е ветровито с максимални температури близки до 10°. Ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад