Защо средствата за безплатни зъбни протези не стигат до зъботехниците?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проблемът със зъбни протези, които трябва да бъдат безплатни, а всъщност се плащат изцяло от пациентите, ескалира до искане на оставката на проф. Петко Салчев - председател на НЗОК. Неговото оттегляне беше поискано от Националната асоциация на българските зъботехници, която вече няколко месеца спори със Здравната каса за безплатните протези.

Поискахме оставката на проф. Салчев по три основни причини - неизпълнението на Закона за бюджета, където е гласуван бюджет за безплатните зъбни протези, прехвърляне на отговорността върху други институции и неверните твърдения за фактическото състояние на казуса, заяви в студиото на “Денят започва” Стоян Котев от Националната асоциация на българските зъботехници.

С актуализацията на бюджета бяха предвидени 2 млн. лева. С тази сума се обезпечаваше лечението в денталните кабинети и възстановяване на дъвкателния акт на тотално обеззъбен в горната или долна челюст пациент - това е медицинското изделие, допълни Весислав Цветанов - също представител на Националната асоциация на българските зъботехници в студиото на "Денят започва".

Какво още коментираха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад