Александър Дунчев, ПП: Ако БСП предложат алтернатива на новите избори, ще подкрепим третия мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Връчването на третия мандат на БСП е логично и е част от пътя, който трябва да извървим, за да научим България да работи в коалиционни формати. Това коментира в "Денят започва" депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев.

"Това е прогресивно Народно събрание, защото поне 1/3 от депутатите са наистина почтени и с визия как да извадят България от дъното на корупцията, но далеч недостатъчно за истинска промяна. Затова започнахме да правим промяната на парче", заяви той.

Ако БСП извадят алтернатива, с която ползите ще са повече от рисковете от нови избори, то ПП със сигурност ще подкрепят третия мандат, каза още Александър Дунчев.

"Във всички партии има почтени хора, може би само за ДПС не съм сигурен. Ако тези хора успеем да убедим обществото, че наистина полагаме усилия за промяна, се надявам даже при предсрочни избори повече почтени хора да влязат в НС. това е единственият шанс за България", коментира той.

Нямаме зависимост нито от партии, нито от посолства, заяви Дунчев и даде примери.

"Днес отивам в Копривщица рамо до рамо с общинските съветници от БСП за да се борим с фирма, свързана с ГЕРБ. Заповядайте утре в Ихтиман, за да видите как рамо до рамо с общинския кмет от ГЕРБ се борим срещу фирма, свързана с ДПС. Преди две седмици се борехме срещу ново назначение на БСП в Ракитово, на мястото на директор на ДПС, който не допускаше никакви схеми, а новият допуска схеми. Единствената кауза, която ни води, е промяна"

Той призна, че не всички министри, излъчени от това Народно събрание са били почтени и посочи назначения в земеделското министерство - ресор на БСП.

"Един от тях бе уволнен лично по мое искане от Кирил Петков - зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев, който бях обявил, че е лицето на задкулисието в горите и лова.

Трябва да вървим по европейския път на коалициите, заяви депутатът. По думите му в европейските коалиции се поставят ясни правила още в началото, нещо, което българското управление не е успяло. Подчерта обаче, че БСП са подкрепили много закони - за бюджета, закриването на спецсъдилищата и други.

"Включително колеги от БСП в Народното събрание казват: "Ние ще ви помогнем на вас, обаче ние ни помогнете на нас да се реформираме и да станем още по-европейска партия", коментира Дунчев.

Вижте целия разговор във видеото

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад