Александър Дунчев: Служебното правителство започва да работи за дървената мафия, готвят се два служебни кабинета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Има огромни разлики в цената на дървата за огрев. Дървесина на пазара няма, но това не е заради забраната за износ, тази забрана е популистка и не се спазва. Камиони за Гърция и Румъния продължават да си карат. Тази забрана не може да спре износа на дървесина в Европейския съюз", това заяви в "Денят започва" Александър Дунчев от "Продължаваме промяната".

По думите му България има много по-голям внос, отколкото износ и 50% от добитата дървесина се кара по местното население.

    "Тази година износът е спаднал до един процент от добиваната в България дървесина. Зад тази забрана се крие идеята да си върнем добрите отношения с Путин и руския газ", допълни Александър Дунчев.

Според него има недостиг на дърва за хората, които чакат да се снабдят със суровината в последния момент.

    "Има единични случаи, това са определени стопанства, в момента има страхотно търсене, защото хората са се уплашили, че няма да има газ. Хората в Ихтиман няма да имат дърва заради натиск на фирма. Фабриките плащат много по-висока цена, конкурсите трябва да са много по-прозрачни", добави Александър Дунчев.

Той поясни, че вижда "Продължаваме промяната" като алтернатива на БСП, но заяви, че вероятно ще се наложи ПП и левицата да работят заедно.

    "Служебното правителство започва да работи за дървената мафия, готвят се два служебни кабинета", каза още Александър Дунчев.

Вижте още във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад