Таско Ерменков, БСП: "Газпром" е единственият вариант за допълване на недостигащите на страната ни количества газ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много са кандидатите, които се опитват да изместят БСП от политическата сцена, но всеки такъв опит завършва катастрофално за онзи, който го прави. Независимо от многообразието на мнения понякога в БСП, партията е достатъчно стабилна и мъдра и хората, които гласуват за нея, знаят, че подкрепят политиката, която тя провежда, така в "Денят започва" Таско Ерменков, член на НС на БСП, коментира изявлението на Александър Дунчев, че "Продължаваме промяната" са алтернатива на БСП.

Подчерта, че Българската социалистическа партия е единствената, която изпълнява обещаното от нея по време на предизборната кампания.

Той коментира създалата се ситуация, в която БСП е нападана от служебното правителство. "В момента върви смяна - едни по-наши социалисти ги назначаваме на местата на едни не по-наши социалисти", очерта Ерменков и допълни, че въпреки броженията по върховете на партията, ако хората се концентрират върху политиката, която провежда партията, потенциалът ѝ е много голям и едва ли може да се намери алтернатива. Още по-малко "Продължаваме промяната", която е центристко-популистка партия, може да заеме лявото пространство.

Що се отнася до евентуално и бъдещо партньорство с "Демократична България", Таско Ерменков обясни, че "когато националният интерес изисква да се решават въпроси, които са от национално значение като борбата с корупцията, вкарването на справедливост в съдебната система, която трябва да е еднаква за всички, тогава идеологически различия не може да има".  

По темата за енергетиката той открои, че в последно време и представители от ДБ, в това число от "Зелените", и от "Продължаваме промяната" подкрепят тезата ни, "че не само, но без "Газпром" ние трудно можем да решим газовите проблеми в България". Призна, че съжалява, че БСП не е успяла да убеди в правотата си своите партньори по време на управлението на правителството на Кирил Петков. "Понякога подготовката в политиката не винаги отговаря на високото ниво, което заемаш", с това той обясни невъзможността партньорите на БСП да приемат като разумна тезата им. Допълни, че "Продължаваме промяната" са били нови в политиката.

Във връзка с енергетиката ще бъдем по-категорични, защото икономика без надеждни източници на енергия е немислима, подчерта Ерменков.

Определи действията на служебното правителство в областта на енергетиката като лутане. Заяви, че "Газпром" е единственият вариант за допълване на недостигащите ни количества.

Прогнозира, че догодина проблемът с доставките на газ ще се влоши. Поради голямото търсене на втечнен газ, възможността за закупуването му ще се минимализира. Освен това България е малък потребител на газ. Добре е отсега да подготвяме бъдещите си договори за газ, в това число и с "Газпром", като внимаваме за ценообразуването, препоръча Ерменков.

Попита защо ние не търсим газ чрез собствен добив, след като Турция го прави в Черно море до границата с България?

Коментира и ролята на "Булгаргаз" и управлението на Деница Златева.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад