Андрей Новаков: Служебното правителство незабавно да поиска от ЕК удължаване на сроковете, за да се възползваме от Плана за възстановяване

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Наличието на мост в Русе е по-скоро позитив, а не негатив. Важен е подходът на местните власти там и на правителството. За мен решението да преместим камионите от Русе в Стара Загора не е трайно и не е редно. Това каза в "Денят започва" евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков.

По думите му решението може да дойде от Брюксел. Изрази надежда ЕП да приеме предложението му времето за проверка на камион до една минута. Обясни как може да се реализира това на практика.

Новаков коментира и темата енергетика. Подчерта, че въпреки призивите, че трябва да сме по-прогресивни и да си отворим сърцата за зелената енергия, тази зима режим на тока няма да има, защото имаме въглища и АЕЦ. От друга страна трябва да напълним хранилището си в Чирен с достъпен газ, за да имаме топла и светла зима.

Сподели, че според него, България може да намери газ и от други места, ако има някой, който разбира от енергетика и може да го договори наистина.

Относно слотовете за разтоварване на втечнен газ, които не сме договорили, Новаков заяви, че ситуацията напомня тази с Плана за възстановяване и устойчивост. Ние сами си допускаме грешки, които са в наш ущърб.

По темата с помощите "на калпак" той е категоричен, че те са проинфлационни. "От друга страна не можем да минем без компенсации за бизнеса, но не на безразборен принцип", уточни евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП.

Служебното правителство незабавно да поиска от ЕК удължаване на сроковете, в които можем да се възползваме от Плана за възстановяване, препоръча още Андрей Новаков. Посъветва кабинета "да се позове на форсмажор и за това, че имаме възможност да допуснем над 50% неусвояемост." Припомни, че за да получим пари по Плана за възстановяване и устойчивост трябва да приемем 22 нормативни актове.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад