Андрей Гюров, ПП: Коалиционните партньори се връщат на масата на преговори с ясна подкрепа за правителството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С президента проведохме много интересни и конструктивни разговори. Вижда се, че по много теми - както външнополитически, така и вътрешнополитически, мислим в една и съща посока - извеждане на страната от кризите и предотвратяване на изборите, които не можем да очакваме, че ще доведат до по-добро разпределение на силите и по-лесни компромиси в следващия парламент. Това каза в студиото на “Още от деня” председателят на ПГ на “Продължаваме Промяната” Андрей Гюров след връчването на мандата за съставяне на правителство на кандидата за премиер Асен Василев.

Той отбеляза, че е била обсъждана и горещата тема за експулсирането на 70-те руски дипломати “дотолкова, доколкото президентът има пряка връзка с ДАНС и има достъп до споделената информация”. Ясно са се видели две неща, отбеляза Гюров и продължи:

“Първо, спазени са всички процедури за вземането на такова решение. И второ, наличната информация ясно показва, че за България има заплаха на националната сигурност. Така че решенията, които са политически и суверенни на една държава в тази посока са, били на място, даже може да кажем и закъснели.”

Според него разговорите с БСП вече са започнали, нещо повече - комуникацията на “Продължаваме промяната” с коалиционните партньори е активна и никога не е прекъсвала.

“Това, което се видя днес след тяхната среща в парламента, е, че те стоят зад програмата, която сме представили като план за действие на правителството, ако бъде изпълнен този първи мандат. Те се връщат на масата на преговорите с ясната подкрепа за това правителство и желание за програмата за следващите 6 месеца”, обясни Гюров.

Какво още каза председателят на ПГ на “Продължаваме Промяната” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад