Борислав Гуцанов, БСП: Разговорите с ПП ще бъдат доста тежки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще започнем разговорите с “Продължаваме промяната”. Те ще бъдат доста тежки на фона на кризата, която се очерта със 70-те руски дипломати. Затова днес внесохме искане в Народното събрание министър-председателят да даде указание за отлагане на нотата за персона нон-грата и нормализиране на отношенията между Руската федереция и България. Това каза в извънредното студио  на “Още от деня” по повод връчване мандата за съставяне на кабинет депутатът от “БСП за България” Борислав Гуцанов.

“За жалост, дори не се стигна до разглеждане в Народното събрание, което показа, че голяма част от народните представители не разбират какво точно се случва и какъв дневният ред на обществото и какво трябва да бъде взето като решение. Това ни поставя в по-затруднено положение при разговорите, които започват утре”, отбеляза той.

Според него националната сигурност на страната е задача от първостепенно значение, като под национална сигурност той няма предвид единствено отбранителната способност на държавата.

“В националната сигурност са и доходите на хората, и социалните придобивки на хората - нещо, което БСП успя да наложи и направи с актуализацията на бюджета и за младите семейства, и за пенсионерите, благодарение и на нашите коалиционни партньори. Национална сигурност е и икономиката на държавата, затова е толкова ключово как ще се развият отношенията”, обясни Гуцанов.

Той уточни, че БСП не настоява единствено за доставки на руски газ, а да се търсят най-изгодните цени и най-сигурните доставки за страната ни.

Какво още каза депутатът от “БСП за България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад