Ще има ли решение политическата криза - анализ на Христо Панчугов, Росен Карадимов и Светослав Малинов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Откровено смятам, че не може да се състави кабинет. Но все някаква надежда се отвори, защото “Продължаваме промяната” прояви гъвкавост и оттегли своя кандидат до вчерашния ден - сегашният премиер. Това каза в извънредното студио  на “Още от деня” по повод връчване мандата за съставяне на кабинет политологът Светослав Малинов.

“Струва ми се, че като се извъртят всички възможни аргументи, като се изкажат всички политици, най-накрая ще се осъзнае, че този парламента не може да излъчи солидно работещо мнозинство”, допълни той.

Според Христо Панчугов е трудно да се прецени дали в продължение на 6 месеца може да се поддържа плаващо мнозинство в парламента около различна формула на управление.

“Ние виждаме промяна в личния състав на правителството, тоест като премиер, но все още не виждаме разговор за политика”, отбеляза политологът и запита: “Защо Кирил Петков изведнъж се превърна в проблема? Това свързано ли е в разминаване в политиката, в оценките за това, което се случва в България или демонстрация за пред избирателите? Започва да става абсурдно да ни мислят за идиоти.”

Дори да е възможно 121 депутати да подкрепят ново правителство, няма да е сериозно, заяви Росен Карадимов.

“В политиката математиката не е решаваща. 121 депутати са достатъчни, за да крепят солидно правителство, ако са от една политическа формация или много ясна коалиция - такива примери по Европа имаме. Но 121 депутати, които да бъдат събрани от коалиционен формат, които няма мнозинство и трябва да събере някакви независими депутати, това не е нито работеща, нито солидна формула”, подчерта политологът.

Какво още коментираха гостите в извънредното студио вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад