Стоян Михалев, ДБ: Ако отидем веднага на избори, ще влезем в по-сериозна политическа криза

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За нас номинацията на Асен Василев за премиер е знак, че ще се търси вариант за събиране на подкрепа, заема се отговорна позиция и ще се направи опит за съставяне на кабинет. Това каза в извънредното студио  на “Още от деня” по повод връчване мандата за съставяне на кабинет депутатът от “Демократична България” Стоян Михалев.

“Ако се отиде веднага на избори, ситуацията с нищо няма да се подобри. Вероятно ще влезем в още по-сериозна политическа криза при абсолютна невъзможност да се създаде каквото и да е правителство и една тежка спирала от избори ще ни вкара в един тежък зимен период”, прогнозира той.

По думите му “Демократична България” ясно е заявила приоритети си, ясно е заявила какво трябва да се промени в съдебната система и очаква подкрепа за тях.

“Друг е въпросът, че някои от нещата ще искат много по-сериозна парламентарна подкрепа, за да се случат, но ние няма да се откажем”, категоричен беше Михалев.

Той подчерта, че правителството има подкрепата на “Демократична България” по казуса с отзованите 70 руски дипломати.

“Ние изразихме благодарност към премиера за това, което е направил, защото това е държавническото поведение в такава ситуация”, допълни депутатът.

На въпрос как ще бъдат преодоляни различията с БСП той припомни, че “кабинетът ще бъде предложение, което ще е следствие от преговори за програма и персонален състав”.

“Ние сме с ясното убеждение, че такива разговори трябва да се проведат, особено с оглед на ситуацията. В такъв момент, когато е заплашена и националната ни сигурност, не можем да гледаме на това като някакви незрели хора, които да хвърлят всичко, да се нацупят и да си тръгнат”, добави Стоян Михалев.

Какво още каза депутатът от “Демократична България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад